Начало

Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – предпазни средства

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ в РК на БЛС – Благоевград са получени предпазни средства за нуждите на общопрактикуващите лекари при РК на БЛС - Благоевград - списък.

Честит празник – 7-ми Април – Световен ден на здравето!

Уважаеми колеги,
Честит празник – 7-ми Април - Световен ден на здравето!
В тези трудни за цялото човечество дни здравето зае своето място на върха на пирамидата от човешките ценности.
Ние, лекарите и всички наши помощници в системата на здравеопазването, сме призвани да го пазим с присъщата ни всеотдайност и висок професионализъм. Да си пожелаем кураж и сили, за да излезем от това изпитание с минимум загуби!

С най- сърдечни поздрави:
Д-р Дафина Тачова - Председател на УС на РК на БЛС- Благоевград

Писмо от Директора на РЗИ – Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19

Уважаеми колеги,
прилагаме писмо от Директора на РЗИ - Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19 -тук!

Важно – съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ за нуждите на общопрактикуващите лекари РК на БЛС - Благоевград получи следните ЛПС – тук!
Прилагаме писмо до Директора на РЗИ - Благоевград от 24.03.2020 г. с молба за съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари в Благоевградска област със средства за защита – тук!

Заповед №РД-1-159 / 27.03.2020 г., с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

Уважаеми колеги,
Преди минути беше публикувана Заповед, с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.
В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.
В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.
Пълния текст на заповедта можете да видите в прикачения файл.

Актуализирани препоръки на СЗО от 26 март 2020 за домашно лечение на болни с COVID-19

Уважаеми колеги,
ВАЖНО!!! Прилагаме писмо на Председателя на УС на БЛС, съдържащо актуализирани и адаптирани според националното законодателство на България Препоръки на СЗО за домашно лечение на болни с COVID-19 - тук !
Пълният текст на препоръките можете да откриете тук!, както и на официалния уебсайт на БЛС

Ръководство за превенция и лечение на COVID-19

„ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – Национална кампания на БЛС, С подкрепата на футболната звезда Димитър Бербатов

Уважаеми колеги,
Българският лекарски съюз стартира национална кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.
Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

  • Титуляр: Български лекарски съюз
  • Банка: Райфайзенбанк
  • IВАN:BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
  • BIC:RZBBBGSF
  • Основание: Дарение COVID-19
Кампанията „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари, сестри, санитари и целия медицински персонал. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.
Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа! Само заедно можем да се справим!
Подробности – тук

Важно!

Уважаеми колеги,
Прилагаме нова информация от РЗИ - Благоевград, както следва:
1. Протокол за лечение на вече потвърдени случаи на COVID-19 – тук!
2. Клинично поведение при пациенти с тежка остра респираторна инфекция, когато се подозира инфекция с коронавирус (2019-nCoV) – тук!
3. Стъпки при поставяне и сваляне на лични предпазни средства – тук!

За връзка с нас