Начало

Управителният съвет на Районна колегия на Български лекарски съюз – Благоевград Ви честити настъпващите коледни и новогодишни празници


ВАЖНО! До всички лечебни заведения от Благоевградска област:

В срок до 12ч. на 09.12.2020г. /сряда/ лечебните заведения могат да изпращат на мейл на РЗИ-Благоевград: a.ilieva@rzibl.org списъци на служителите на лечебните заведения, които желаят да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19. Списъците трябва да включват трите имена и заеманите длъжности.

Протокол за лечение на пациент с доказана COVID-19 инфекция, с клинични и лабораторни данни, налагащи хоспитализация

ВАЖНО ! ПРИЗИВ

Уважаеми колеги,
Управителният съвет на Районната колегия на Български лекарски съюз – Благоевград отправя призив към всички лекари от извънболничната помощ (включително и общопрактикуващите), които имат възможност и желаят да се включат в помощ на своите колеги от болниците за лечение на пациенти с КОВИД – 19. Това могат да направят като сключат трудов договор с Директора на съответната болница по чл. 67 или чл. 68 от Кодекса на труда.

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод на професионалния ни празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод на професионалния ни празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.
На този ден почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец. Самият той лечител, е приет от народа ни за свой небесен закрилник и е избран за покровител на българските лекари.
С болка в душата си за първи път, откакто отбелязваме този свещен за нас ден, ще кажа: Днес не е време за празнуване. Днес е време да се поклоним пред лекарите, които загубиха живота си в борбата с COVID-19, да изразим почитта и възхищението си от цялата колегия, която мобилизира всичките си сили, знания и устойчивост в условията на пандемията. Зная, че много от нас са на края на силите си. Всеки ден става все по- трудно, особено за тези, които ежедневно се срещаме с коварната болест. Ала ние ще се справим, защото сме български лекари и над нас бди Св. Йоан Рилски – Чудотворец. Скъпи колеги, пожелавам на всички ни здраве и сили, за да преминем и през това изпитание!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Тазгодишният "Лекар на годината", излъчен от Управителния съвет на районна колегия на Български лекарски съюз- Благоевград, е д-р Никола Ангелов Тонгов –Педиатър от гр.Гоце Делчев, отдал на своите малки пациенти дългогодишни усилия и труд.
Отличени лекари от областта в категория: „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“ (влючително лекари, дали своя принос за борбата с Ковид-19):
I. За награждаване с почетен знак на БЛС - посмъртно:

  1. Д-р Милан Александров Първанов – Анестезиолог;
  2. Д-р Емил Малинов Вакльов – Кардиолог;
  3. Д-р Муса Мустафа Вакльов – Общопрактикуващ лекар;
II. За награждаване с почетен знак на БЛС предложените от съответните териториални съвети:
  1. Д-р Свобода Спирова Каперска – Кардиолог от Благоевград;
  2. Д-р Уляна Александрова Крантева – специалист „Инфекциозни болести“ при МБАЛ „Иван Скендеров“ гр.Гоце Делчев.
  3. Д-р Костадин Димитров Итев – специалист „Инфекциозни болести“ при МБАЛ „Иван Скендеров“ гр.Гоце Делчев.
  4. Д-р Любка Иванова Тренева-Христова – специалист „Клинична микробиология“ при МБАЛ „Иван Скендеров“ гр.Гоце Делчев
  5. Д-р Методи Михайлов Михайлов – специалист „Анестезиология и интензивно лечение“ при МБАЛ „Югозападна болница“ гр.Сандански.

С уважение,
Д- р Дафина Тачова-
Председател на УС на РК на БЛС Благоевград

Уважаеми колеги, загубихме още един лекар в борбата с Ковид-19 – почина д-р Милан Първанов

Загубихме още един лекар в борбата с Ковид-19 - почина д-р Милан Първанов – Завеждащ отделението по Анестизиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр.Гоце Делчев. Напусна ни изключителен лекар, невероятно етичен и отдаден на професията си. Д-р Първанов помогна на стотици хора да запазят живота си, но не успя да победи в битката с коварния вирус.
Районната колегия на Български лекарски съюз - Благоевград изказва съболезнования на семейството, близките и колегите му.
Поклон!

Уважаеми колеги, борейки се с Ковид-19, почина д-р Емил Вакльов

Тази нощ, борейки се с Ковид-19, почина д-р Емил Вакльов - Кардиолог от МБАЛ "Пулс"- Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който само преди броени дни също загуби битката с коронавируса.
Напуснаха ни двама прекрасни лекари, посветени на медицината и на своите пациенти.
Районната колегия на Български лекарски съюз - Благоевград изказва съболезнования на семейството, близките и колегите на починалите лекари.
Поклон!

Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – ПОДКРЕПА ЗА МЕДИЦИТЕ ОТ БЛАГОЕВГРАД И ОБЛАСТТА“

Уважаеми колеги,
Националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов, продължава.
За родния град на Димитър Бербатов - гр. Благоевград и областта бяха разпределени на четири транша следните лични предпазни средства - тук!

Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – предпазни средства

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ в РК на БЛС – Благоевград са получени предпазни средства за нуждите на болниците и лекарите от специализираната извънболнична медицинска помощ при РК на БЛС - Благоевград - списък !

ВАЖНО, СПЕШНО!

Уважаеми колеги,
За сключване на допълнителни споразумения към индивидуалните договори между РЗОК и изпълнителите  на медицинска помощ, във връзка с публикувания Договор за изменение и допълнение на НРД за медицински дейности 2020-2022, Вие  сте получили на мейл документите, които трябва да подпишете и изпратите до РЗОК в срок до 20.04.2020г.

Оферта за предпазни средства, във връзка с борбата срещу COVID-19

Уважаеми колеги,
Предлагам на Вашето внимание постъпила в Областна администрация Благоевград оферта за предпазни средства, във връзка с борбата срещу COVID-19 .тук!
Изпратени са и следните контакти на фирмата за договаряне: тук!
Д-р Дафина Тачова- Председател на РК на БЛС

Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 – 2022 г. и Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка

Уважаеми колеги,
Приложено Ви изпращаме Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 - 2022 г. - тук ! и Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка - тук!
Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 - 2022 г.
Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка

Писмо от Директора на РЗИ – Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19

Уважаеми колеги,
прилагаме писмо от Директора на РЗИ - Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19 -тук!

Важно – съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ за нуждите на общопрактикуващите лекари РК на БЛС - Благоевград получи следните ЛПС – тук!
Прилагаме писмо до Директора на РЗИ - Благоевград от 24.03.2020 г. с молба за съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари в Благоевградска област със средства за защита – тук!

Заповед №РД-1-159 / 27.03.2020 г., с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

Уважаеми колеги,
Преди минути беше публикувана Заповед, с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.
В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.
В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.
Пълния текст на заповедта можете да видите в прикачения файл.

Актуализирани препоръки на СЗО от 26 март 2020 за домашно лечение на болни с COVID-19

Уважаеми колеги,
ВАЖНО!!! Прилагаме писмо на Председателя на УС на БЛС, съдържащо актуализирани и адаптирани според националното законодателство на България Препоръки на СЗО за домашно лечение на болни с COVID-19 - тук!
Пълният текст на препоръките можете да откриете тук!, както и на официалния уебсайт на БЛС

Ръководство за превенция и лечение на COVID-19

За връзка с нас