Начало

Уважаеми колеги,

Загубихме още един лекар в борбата с Ковид-19 - почина д-р Милан Първанов – Завеждащ отделението по Анестизиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр.Гоце Делчев. Напусна ни изключителен лекар, невероятно етичен и отдаден на професията си. Д-р Първанов помогна на стотици хора да запазят живота си, но не успя да победи в битката с коварния вирус.
Районната колегия на Български лекарски съюз - Благоевград изказва съболезнования на семейството, близките и колегите му.
Поклон!

Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – ПОДКРЕПА ЗА МЕДИЦИТЕ ОТ БЛАГОЕВГРАД И ОБЛАСТТА“

Уважаеми колеги,
Националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов, продължава.
За родния град на Димитър Бербатов - гр. Благоевград и областта бяха разпределени на четири транша следните лични предпазни средства - тук!

Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ – предпазни средства

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ в РК на БЛС – Благоевград са получени предпазни средства за нуждите на болниците и лекарите от специализираната извънболнична медицинска помощ при РК на БЛС - Благоевград - списък !

ВАЖНО, СПЕШНО!

Уважаеми колеги,
За сключване на допълнителни споразумения към индивидуалните договори между РЗОК и изпълнителите  на медицинска помощ, във връзка с публикувания Договор за изменение и допълнение на НРД за медицински дейности 2020-2022, Вие  сте получили на мейл документите, които трябва да подпишете и изпратите до РЗОК в срок до 20.04.2020г.

Оферта за предпазни средства, във връзка с борбата срещу COVID-19

Уважаеми колеги,
Предлагам на Вашето внимание постъпила в Областна администрация Благоевград оферта за предпазни средства, във връзка с борбата срещу COVID-19 .тук!
Изпратени са и следните контакти на фирмата за договаряне: тук!
Д-р Дафина Тачова- Председател на РК на БЛС

Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 – 2022 г. и Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка

Уважаеми колеги,
Приложено Ви изпращаме Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 - 2022 г. - тук ! и Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка - тук!
Договор за изменение и допълнение на НРД за МД за 2020 - 2022 г.
Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК за работа при неблагоприятни условия по повод обявена противоепидемична обстановка

Писмо от Директора на РЗИ – Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19

Уважаеми колеги,
прилагаме писмо от Директора на РЗИ - Благоевград относно издаването на болничен лист на контактни лица на заболял с COVID-19 -тук!

Важно – съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари

Уважаеми колеги,
Във връзка с националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ за нуждите на общопрактикуващите лекари РК на БЛС - Благоевград получи следните ЛПС – тук!
Прилагаме писмо до Директора на РЗИ - Благоевград от 24.03.2020 г. с молба за съдействие за оборудване на общопрактикуващите лекари в Благоевградска област със средства за защита – тук!

Заповед №РД-1-159 / 27.03.2020 г., с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

Уважаеми колеги,
Преди минути беше публикувана Заповед, с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.
В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.
В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.
Пълния текст на заповедта можете да видите в прикачения файл.

Актуализирани препоръки на СЗО от 26 март 2020 за домашно лечение на болни с COVID-19

Уважаеми колеги,
ВАЖНО!!! Прилагаме писмо на Председателя на УС на БЛС, съдържащо актуализирани и адаптирани според националното законодателство на България Препоръки на СЗО за домашно лечение на болни с COVID-19 - тук!
Пълният текст на препоръките можете да откриете тук!, както и на официалния уебсайт на БЛС

Ръководство за превенция и лечение на COVID-19

За връзка с нас