Начало

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод предстоящия ни професионален празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.

На този ден почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от физически и духовни недъзи и по тази причина наречен "небесен закрилник на народа ни", избран за покровител на българските лекари.

Всеки от нас е поставил на челно място в своята ценностна система здравето. В негово име протичат дните и нощите ни, изпълнени с напрежение, съпричастие към страданието на болните, огромен труд за непрекъснато обучение и усъвършенстване. Никога не се свиква с болката, когато не е по силите ни да помогнем на пациента си. Тя ще ни измъчва до последния ни ден в професията. Да си лекар е невъзможно без усещане за професионален и човешки дълг. Тази професия налага отдаденост, изисква призвание. Тя ни носи и огромно удовлетворение от свършената работа. Нищо не може да се сравни с благодарността в очите на пациента и близките му, когато сме успели да помогнем, с радостта и неподправената, истинска почит за стореното добро.
Всички ние знаем за проблемите на системата и разбираме необходимостта от промяна. Надявам се, че с общи усилия, с мъдрост и далновидност ще се справим с днешните предизвикателства, отстоявайки авторитета и възвръщайки достолепието на българския лекар.
Скъпи колеги, пожелавам на всички ни здраве и сили, за да сме в състояние да помагаме на хората, вяра в себе си, за да ни повярват и страдащите, надежда, за да я предаваме на другите, любов към ближния, която да ни води и мъдрост да се предпазим от отчаяние в трудните мигове!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Тазгодишният лекар на годината, излъчен от Управителния съвет на районна колегия на Български лекарски съюз- Благоевград, е д-р Владимир Таковски - Началник на хирургичното отделение на СБАЛ по Онкология. Наградата си д-р Таковски ще получи на 17.10.2019г. на официална церемония в София- зала "Роял" , хотел "Балкан".

С уважение,
Д- р Дафина Тачова-
Председател на УС на РК на БЛС Благоевград

Застраховка „Професионална отговорност на лекаря“

РК на БЛС – Благоевград с партньорството на КЗЦ „Булстар”, предлага за поредна година възможност на лекарите за сключване на застраховка „Професионална отговорност”.
В съответствие с Наредбата за задължително застраховане на лицата, упражняващи медицинска професия, в сила от 25.09.2018г. Всяко лечебно заведение трябва да има задължителна застраховка „Професионална отговорност” на лекарите и лица, упражняващи медицинската професия.
Сключването на полиците става по нов ред, като всеки лекар лично трябва да заяви и подпише Заявление за включване, с което да заяви желаната от него застраховка.
Действащата досега доброволна застраховка „Професионална отговорност” на лекарите може да бъде сключена отново, само ако лекарят има /и декларира, че има/ сключена задължителна застраховка „Професионална отговорност” в лечебното заведение, където упражнява медицинската професия.
Информация за групите на риск по Наредбата – тук
Оферта за задължителна застраховка – тук
Оферта за доброволна застраховка – тук
Заявление за включване може да изтеглите от тук

За връзка с нас