Поздрав по повод предстоящия ни професионален празник – 19 октомври, Деня на българския лекар

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод предстоящия ни професионален празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.

На този ден почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от физически и духовни недъзи и по тази причина наречен „небесен закрилник на народа ни“, избран за покровител на българските лекари.

Всеки от нас е поставил на челно място в своята ценностна система здравето. В негово име протичат дните и нощите ни, изпълнени с напрежение, съпричастие към страданието на болните, огромен труд за непрекъснато обучение и усъвършенстване. Никога не се свиква с болката, когато не е по силите ни да помогнем на пациента си. Тя ще ни измъчва до последния ни ден в професията. Да си лекар е невъзможно без усещане за професионален и човешки дълг. Тази професия налага отдаденост, изисква призвание. Тя ни носи и огромно удовлетворение от свършената работа. Нищо не може да се сравни с благодарността в очите на пациента и близките му, когато сме успели да помогнем, с радостта и неподправената, истинска почит за стореното добро.

Всички ние знаем за проблемите на системата и разбираме необходимостта от промяна. Надявам се, че с общи усилия, с мъдрост и далновидност ще се справим с днешните предизвикателства, отстоявайки авторитета и възвръщайки достолепието на българския лекар.

Скъпи колеги, пожелавам на всички ни здраве и сили, за да сме в състояние да помагаме на хората, вяра в себе си, за да ни повярват и страдащите, надежда, за да я предаваме на другите, любов към ближния, която да ни води и мъдрост да се предпазим от отчаяние в трудните мигове!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Тазгодишният лекар на годината, излъчен от Управителния съвет на районна колегия на Български лекарски съюз- Благоевград, е д-р Владимир Таковски – Началник на хирургичното отделение на СБАЛ по Онкология. Наградата си д-р Таковски ще получи на 17.10.2019г. на официална церемония в София- зала „Роял“ , хотел „Балкан“.

 

С уважение,

Д- р Дафина Тачова-

Председател на УС на РК на БЛС Благоевград